Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az ügyészség előzetesben tartaná Bigét

Szerző: | 2020. december 17., 13:34 | Gazdaság

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előzetesben, a börtönben kívánja tartani Magyarország egyik leggazdagabb emberét, Bige Lászlót az ügyészség. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében azt írta, nyolcszázmilliós vesztegetéssel gyanúsítják a nyíregyházi vállalkozót

HIRDETÉS - AIP

A hivatal szerint a milliárdos éveken át adhatott utasítást arra, hogy nagy mennyiségben ítéljenek meg selejtesnek valójában rendben lévő termékeket. Így azokat jóval alacsonyabb áron tudták értékesíteni a kereskedőknek. Ők aztán piaci vagy ahhoz közeli áron adták el a terméket.

A közleményben nem nevesítették Bigét, így azt sem írták le, miféle üzletről van szó. De tudhatjuk, hogy a vállalkozó a műtrágyabizniszben érintett.

Az ügyészség szerint továbbá azt gyanítják, hogy a vállalkozó az egyik cégvezetővel megállapodott arról: a valótlanul selejtesnek minősített termék eladása után visszakapja készpénzben a vételár egy részét. Így több mint nyolcszázmilliós vesztegetési pénzhez jutott, és kétmilliárd forinttal károsította meg a cégét.

A bűncselekmény büntetési tétele öt és tíz év közötti szabadságvesztés, az ügyészség szerint pedig fennáll a szökés vagy a tanúk befolyásolásának a veszélye, ezért letartóztatásban tartanák Bige Lászlót.

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. szerdán azt írta, igazságtalanul tartóztatták le a cég elnökét, és csupán megfélemlíteni, a jó hírnevét csorbítani akarják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bige László, Nitrogénművek Vegyipari Zrt., Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest