Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az MNB 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra

Szerző: | 2021. február 10., 11:00 | Gazdaság

Egy CIB Bank fiók a Westend City Centerben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jegybank 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra hibás ügyféltájékoztatás és felügyeleti adatszolgáltatási hiányosságok miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel szerdán. Kiemelték: a feltárt hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését.

HIRDETÉS - AIP

– A hitelintézet 2018-ban 20 ezer ügyfél részére hibás utólagos tájékoztatást küldött például a termékköltségekről, a nettó hozamról és egyes tranzakciós költségekről – ismertették utalva arra, hogy az adatokat összeállító program paraméterei pontatlanok voltak. A vizsgálat problémaként azonosította azt is, hogy a bank ügyfelei a megbízások végrehajtásáról szóló teljesítési igazoláshoz csupán a bankfiókban juthattak hozzá. „Az MNB szabálytalanságokat tárt fel a hitelintézet felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatban is” – tették hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A különböző hiányosságokat az MNB felszólítása alapján a banknak 90-180 napon belül pótolnia kell. A bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülménynek számított, hogy a hibás tájékoztatás az ügyfelek széles körét érintette, enyhítő körülménynek minősült ugyanakkor, hogy a pénzintézet együttműködő volt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bírság, büntetés, CIB Bank, mnb


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest