Palóznak véget vetett a befektetési célú építkezésnek

Palóznak véget vetett a befektetési célú építkezésnek

Balatoni látkép (Fotó: Unsplash/Hóczáné Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyre súlyosabb építési láz miatt régóta készültek a drasztikus lépésre. Most lett meg a jogi háttere annak, hogy a település bel- és külterületére egyaránt érvényes „változtatási tilalmat” elrendeljék – nyilatkozta Palóznak polgármestere a balatontipp.hunak. Czeglédy Ákos a veszélyhelyzet következtében a kezébe került képviselő-testületi jogosítványt használva döntött az ügyben. 

A Balaton-parti település polgármestere arról is beszélt, hogy mindenkit szívesen fogadnak, aki a településen szeretne letelepedni, vagy hétvégéit rendszeresen ott tölteni, de sokan ötletszerűen építkeznek, hogy valamire majd csak jó lesz az új ház, vagy kifejezetten befektetési céllal jönnek Palóznakra. A tömeges építkezés pedig ront a falu képén, mert továbbra is meg szeretnék őrizni a település falusi jellegét. De prózai oka is van a tiltásnak, nevezetesen a közművek szűk kapacitása.

A polgármester tájékoztatása szerint a változtatási tilalom legfeljebb három évig marad érvényben. Eközben elkészítik a településfejlesztési koncepciót, amelyben kialakítják a részletes szabályokat, és ezt követően vonják vissza az építési tilalmat.

Címkék: Balaton, Palóznak