Rogán Antal: Feleségem nem kapott állami banktól hitelt, és földet sem vásárolt

Rogán Antal: Feleségem nem kapott állami banktól hitelt, és földet sem vásárolt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hónap elején több cikk is megjelent arról, hogy Rogán Antal felesége és családja hatalmas földeket vásárolt tavaly ősszel. A miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter pénteken politikai támadásnak nevezte az értesüléseket és cáfolta azokat.

A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni – olvasható Rogán Antal nyilatkozata a Magyar Nemzet néven megjelenő lap cikkében. A miniszter arról is beszélt a lapnak, hogy a család megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben. 

A lap ízt írja, hogy a tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve. Információik szerint a szerződés soha nem ment teljesülésbe, a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket.

Közben a Budapest Bank is közleményt adott ki, amelyben a következőket írják: „A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés.”

Az állam által is tulajdonolt Budapest Bank tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben.

A 24.hu hozzáteszi, hogy a Magyar Nemzet cikkében arról a cégről nincs szó, amelynek negyedét az Átlátszó értesülései szerint Rogán Antal új feleségének apja hétszázötvenezer forintért szerezte meg úgy, hogy nem sokkal korábban a cég 2,232 milliárd forintot kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési programból. A támogatáshoz a cégnek 165 millió forint önrészt kellett előteremtenie, de erre a 47 milliós vagyonból nem volt lehetősége. Nem sokkal később viszont a korábban állami irányítás alatt álló Budapest Banktól 315 millió forintos kölcsönt kapott a cég.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.