Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Rogán Antal: Feleségem nem kapott állami banktól hitelt, és földet sem vásárolt

Szerző: | 2021. február 12., 14:09 | Gazdaság

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hónap elején több cikk is megjelent arról, hogy Rogán Antal felesége és családja hatalmas földeket vásárolt tavaly ősszel. A miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter pénteken politikai támadásnak nevezte az értesüléseket és cáfolta azokat.

HIRDETÉS - AIP

A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni – olvasható Rogán Antal nyilatkozata a Magyar Nemzet néven megjelenő lap cikkében. A miniszter arról is beszélt a lapnak, hogy a család megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben. 

A lap ízt írja, hogy a tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve. Információik szerint a szerződés soha nem ment teljesülésbe, a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket.

Közben a Budapest Bank is közleményt adott ki, amelyben a következőket írják: „A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés.”

Az állam által is tulajdonolt Budapest Bank tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben.

A 24.hu hozzáteszi, hogy a Magyar Nemzet cikkében arról a cégről nincs szó, amelynek negyedét az Átlátszó értesülései szerint Rogán Antal új feleségének apja hétszázötvenezer forintért szerezte meg úgy, hogy nem sokkal korábban a cég 2,232 milliárd forintot kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési programból. A támogatáshoz a cégnek 165 millió forint önrészt kellett előteremtenie, de erre a 47 milliós vagyonból nem volt lehetősége. Nem sokkal később viszont a korábban állami irányítás alatt álló Budapest Banktól 315 millió forintos kölcsönt kapott a cég.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Obrusánszki Barbara, Rogán Antal


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest