Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Menesztette az állami cég a vezérigazgatót, aztán hatmilliós megbízást adott neki

Szerző: | 2021. február 24., 12:02 | Belföld, Gazdaság

Fotó: Unsplash/Mufid Majnur

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatmillió forintos megbízást kapott az az Oláh Zsanett, aki 2018-ban távozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. éléről – számolt be róla a 24.hu. Mindezt úgy, hogy Oláh menesztéséről azt követően döntöttek, hogy a cég több milliárdos veszteséget halmozott fel. Hiába, egy évvel később szakértőként újrafoglalkoztatták a korábbi vezetőt, ezúttal havi 850 ezer forintért.

HIRDETÉS - AIP

A vállalat már a Külügyminisztérium felügyelete alatt, HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven működik, 2019 októberében pedig hét hónapra szóló szerződést kötöttek az Oláh tulajdonában álló vállalkozással. A Földszint1 Kft.-t Etyekre jegyezték be, főtevékenységként épületek felhúzásával foglalkozik, és nettó hatmilliót kapott az állami cégtől szakértői feladatokra.

A Földszint1 Kft.-nek egyetlen alkalmazottja sincs, egyetlen tulajdonosa pedig Oláh Zsanett. Az elmúlt években alig volt forgalma, az előző hat évben pedig veszteséges volt.

Oláh, miután menesztették az MNKH Zrt. éléről, ügyvezető volt Mészáros Lőrinc izocukorgyárában, a tiszapüspöki Kall Ingredients-csoport élén. Itt viszont csak nyolc hónapot töltött el. Tavaly május óta pedig a Szerémség Ingatlanfejlesztő Kft.-t vezeti, ami az OTP vezérigazgató-helyettes Wolf László érdekeltsége.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Földszint1 Kft., HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt., Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., MNKH Zrt., Oláh Zsanett


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest