NAV-ellenőrzést kapott a hónapok óta zárva tartó üdülő

NAV-ellenőrzést kapott a hónapok óta zárva tartó üdülő

Képünk illusztráció

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szálláshelyek novemberi zárása óta nem járt vendég a novai Csicsergő Szabadidőközpontban, 15-ből tizenegy munkatársat el kellett bocsátania a tulajdonosnak tavaly év végén. A NAV múlt szerdán mégis kiment ellenőrizni a Zala megyei falu egyetlen üdülőjét, mert hónapok óta nem használták a pénztárgépet – írja a Telex.hu.

„Azt mondták, hogy azért ellenőriznek, mert hónapok óta nem használjuk a pénztárgépet – mondta Ruzsics Milán. – Azért volt bosszantó az ellenőrzés, mert hónapok óta szinte semmilyen támogatást nem kapunk az államtól. A hatóságok pedig csak vegzálják az embert, miközben egy csomó díjat így is fizetnünk kell.”

Az ellenőrök négyen érkeztek, előzetes bejelentés nélkül. Az ellenőrzésről jegyzőkönyv készült, amelyben megállapították, hogy nem találtak szabálytalanságot, a végére pedig beírták, hogy „a pénztárgép üzemen kívül van, mert az egység pandémiás helyzet miatt zárva tart.”

A Csicsergő Szabadidőközpontban szálláshelyet és éttermi szolgáltatást is nyújtanak, de egyik se üzemelhet a járvány miatt november óta. Ennek ellenére minden hónapban jelenteniük kell a különböző szerveknek, hogy nulla forint volt a bevételük.

A megtartott kollégáknak ugyan már novemberben megigényelték a bértámogatást, de csak január végén kapták meg az első részletét. Ruzsics szerint ez a támogatás valójában csak aprópénz, a személyi jövedelemadót, a közüzemi alapdíjakat és kötelező turisztikai adatközléshez kapcsolódó havi díjakat ugyanúgy fizetniük kell.