Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

MABISZ: 7 százalékkal nőttek tavaly az életbiztosítási tartalékok

Szerző: | 2021. március 17., 11:04 | Gazdaság

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az életbiztosítási díjtartalékok évek óta emelkednek, 2020 végén meghaladták a 2240 milliárd forintot, ami 7 százalékos gyarapodást jelent 2019-hez képest – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel szerdán. „Az életbiztosításokba 2008 óta nem érkezett olyan sok friss megtakarítás, mint 2020-ban, amikor 65 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek” – emelték ki.

HIRDETÉS - AIP

A közleményben felidézték: a 2008-as válság előtt is alacsony, 5,6 százalék felett volt az életbiztosítások aránya a megtakarításokon belül, ezt követően pedig ez az arány jelentősen csökkent. „Tavaly azonban megfordulni látszott a trend: negyedévről negyedévre emelkedett az életbiztosítások részesedése, december végére 3,4 százalékra nőtt” – tették hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Az életbiztosításokon belül Magyarországon a kockázati életbiztosítások száma a legmagasabb, tavaly év végén számuk meghaladta a 700 ezret – ismertette a MABISZ. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a kockázati életbiztosítások váratlan tragédia esetén az egyik legkézenfekvőbb anyagi támogatást jelentik, gyors pénzügyi segítséget nyújtanak a kedvezményezetteknek a biztosított rokkantsága vagy halála, sőt bizonyos esetekben balesete, betegsége esetén is. A közlemény szerint a MABISZ online kampányt indít ennek a terméktípusnak a népszerűsítésére.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: életbiztosítás, Mabisz


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest