Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Egységáras és még drágább lesz az alkohol Írországban

Szerző: | 2021. május 04., 22:22 | Gazdaság, Külföld

Tradicionális ale típusú ír sör (Fotó: Mick Haupt/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ír kormány meghozta azt a régóta halogatott döntését, amelynek értelmében az alkoholok minimális egységár mellett értékesíthetők a jövő év elejétől – írja a Reuterst idézve a Világgazdaság. Frank Feighan egészségügyi államtitkár a kabinet ülését követően örömmel üdvözölte a rendeletet a Twitter-bejegyzésében is, amelyben kitért az írek egészségének védelmére is.

HIRDETÉS - AIP

– Az új törvény értelmében az alkohol minimális ára 10 cent/gramm – közölték. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy még a legszimplább sör is a duplájába fog kerülni, nem beszélve a prémium italokról. A legnagyobb érvágás ez a kis italdiszkontoknak lesz, amelyek valószínűleg nem fogják tudni tartani a lépést az áremelkedéssel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Skóciában már érezhető a hatása a három évvel ezelőtt bevezetett, hasonló tartalmú rendeletnek, amelynek következtében jelentősen redukálódott az alkoholfogyasztás. Írország pozitív példaként tekintett a kezdeményezésre.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: alkohol, Írország, szigorítás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest