Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Fideszes kerületek között osztott szét 9 milliárdot a kormány

Szerző: | 2021. június 09., 07:54 | Gazdaság

Fotó: Unsplash/Mufid Majnur

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fideszes vezetésű fővárosi kerületeknek ad csaknem kilenc milliárd forintnyi útfelújítási támogatást a kormány – vette észre a Privátbankár a kormányhatározatot.

HIRDETÉS - AIP

E szerint a Kőbányai Önkormányzat (X. kerület) 89 millió forintot, a XVI. kerületi Önkormányzat  2,3 milliárd, a XVII. kerületi (Rákosmente) önkormányzat 2,8 milliárdot, a XX. kerületi (Pesterzsébet) 579 milliót, a XXI. kerületi (Csepel) 2,3 milliárdot, a XXII. kerületi (Budafok-Tétény) pedig 500 millió forintot kap.

Ez összesen 8,7 milliárd forint, amit hivatalosan útfelújításra kapnak a kiválasztott fővárosi kerületi önkormányzatok. Közös bennük, hogy egyik sem ellenzéki. Kőbányán Kovács Róbert (Fidesz) a polgármester, Rákosszentmihályon Kovács Péter (Fidesz), Rákosmentén Horváth Tamás (Fidesz), Pesterzsébeten Szabados Ákos (független, Fidesz támogatás), Csepelen Borbély Lénárd (Fidesz), és Budafokon Karsay Ferenc (Fidesz).

Az indoklás szerint a kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a  fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét és meghatározott önkormányzatok számára támogatást biztosít – írja a Privátbankár.

Ötmilliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter még tavaly nyáron. „Az új fővárosi vezetőség egyértelműen politikai alapon osztja az útfelújításra rendelkezésre álló mintegy 25 milliárd forintnyi támogatást. Az utak felújításának esetében a politikai hovatartozásnak (…) nem lehetne jelentősége” – mondta akkor Gulyás Gergely, kijelentve: ezért az ötmilliárdos forrást jövőre is jó célokra fogják felhasználni.

Ismert, a kormány mindössze 23 milliárd forinttal kompenzálta 27 település iparűzési adó megfelezése miatti miatti veszteségeit, Budapestre egy fillér sem jutott ebből.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: útfelújítás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest