Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Itt vannak az szja-visszatérítés újabb részletei

Szerző: | 2021. június 09., 19:41 | Gazdaság

Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körülbelül 1,1 millió családot érinthet a szerdán bejelentett adóvisszatérítés, de mindkét szülő visszakapja az adóját, így 1,5 millió keresőről van szó – mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1-en.

HIRDETÉS - AIP

Mint a Portfolio szemléjéből kiderül, fejenként 800 ezer forintról lehet szó, ez az éves átlagbérnek az adótartalma, ami ugye 15 százalék. Nulla forinttól 800 ezer forintig kap minden kereső vissza, két kereső esetén ez maximum 1,6 millió forintot jelent.

Körülbelül 600 milliárd forintba kerül ez a csomag, és 1,5 millió keresőről beszéltem, így ez 400 ezer forintot jelent fejenként átlagosan – tette hozzá.

Ha valaki az átlagbér felett keres, feltételezzük, hogy például 1,5 millió forintot keres havonta, és ennek kiszámoljuk az adótartalmát, akkor ez több, mint 800 ezer forint, de ő ebben az esetben is csak legfeljebb 800 ezer forintot kaphat vissza – mondta.

5,5 százalékos növekedés mellett lesz erre keret. Minden 1 százalékponttal magasabb növekedés, 250 milliárd forintos mozgásteret ad a költségvetésben. 5,5 százalék felett van akkora mozgástér, hogy ki lehessen fizetni az erre szánt összeget jövőre – mondta Nagy Márton.

Arról, hogy milyen hatása lehet a bejelentett csomagnak, itt írtunk.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: adóvisszatérítés, nagy márton, szja


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest