399 forint felett nyitott az euró kedden

399 forint felett nyitott az euró kedden

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben – írta az MTI.

Az euró jegyzése 399,08 forintra emelkedett kedd reggel hét órára a hétfő esti 398,43 forintról. A dollárt 392,91 forinton jegyzik 391,65 forint után, a svájci frank jegyzése 415,03 forintra ment fel 414,34 forintról.

A forint hétfőn gyengült, miután a Standard & Poor's péntek este, már kereskedési időn kívül stabilról negatívra csökkentette Magyarország hitelminősítésének kilátását, az európai uniós finanszírozással és az energiaellátással kapcsolatos kockázatokra hivatkozva.

Kedd reggeli jegyzésén a forint 1,7 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval, 2,7 százalékkal gyengébben a dollárral, és 2,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az augusztusi kezdéshez képest a forint 1,2 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,6 százalékkal erősebben a dollárral és 0,1 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A Standard & Poor's-nál Magyarország hitelminősítése BBB, negatív kilátással. A Moody's hitelminősítése legutóbb Baa2 volt, stabil kilátással. A Fitch Magyarországra vonatkozó hitelminősítése pedig legutóbb BBB volt, stabil kilátással.

Mint beszámoltunk róla, a forint hétfőn kezdett jelentősebb gyengülésbe, és egy ponton átlépte a 400-as határt is az euróval szemben. 

Címkék: euró, forint