403 forinton nyitott az euró péntek reggel

403 forinton nyitott az euró péntek reggel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig változott, az előző napi erősödéssel elért szinten stagnált a forint árfolyama péntek reggel a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót a csütörtök esti 402,85 forint után péntek reggel hét órakor 403,06 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 396,80 forint után 397,01 forinton, a svájci franké pedig 407,28 forint után 407,42 forinton állt péntek reggel.

A forint árfolyama szerdán történelmi mélypontot ért el a főbb devizákkal szemben. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön szokatlanul nagy léptékben megemelte az egyhetes betéti tender meghirdetett kamatát, majd bejelentette a jegybanki alapkamat gyorsított felzárkóztatásának megkezdését az egyhetes betéti kamat szintjéhez már a jövő heti kamatdöntő ülésen. A forint ezt követően bő három százalékkal erősödött a főbb devizákkal szemben.

Péntek reggeli jegyzésén a forint 3,4 százalékkal áll erősebben idei leggyengébb árfolyamánál az euróval és a svájci frankkal szemben, valamint 3,2 százalékkal erősebben a dollárral szemben.

(MTI)

Címkék: euró, forint