410 forint alatt az euró – igaz, csak két fillérrel

410 forint alatt az euró – igaz, csak két fillérrel

Nemcsak Newton almája, a forint is demonstrálja a szabadesést (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzeti Bank csütörtök hajnalban érvényes devizaárfolyamai szerint egy euró 409,98 forintot ér. Egy svájci frank 412,97 forint, míg egy dollár 400,21 forint. A Portfoli.hu-n közölt forexárfolyamok a következők: svájci frank: 413,3 forint, euró: 408,6 forint, dollár: 400,6 forint.

Mint lapunk is megírta, szerdán tovább esett a forint szabadesése gyakorlatilag minden valutával szemben. Kivétel talán a rubel, de hát azzal most nem sokra megyünk. Az euró legmagasabb jegyzése 416,95 forint, a dolláré 409,82 forint, a svájci franké 421,17 forint volt.

Messze még a padló.  – A forint jelenleg csak a jó hírekben bízhat, ám a folyamatokra nem igazán vagyunk hatással – fogalmazott Virovácz Péter, az ING elemzője, aki a legrosszabb esetben az idei évben akár a 450-es euróárfolyamot elképzelhetőnek tartja. De az optimista forgatókönyv szerint is legfeljebb jövő nyárra állhat vissza a 360-380 körüli árfolyam. Ehhez azonban az kell, hogy megoldódjanak a külső problémák, valamint hogy a magyar kormány kiegyezzen Brüsszellel.

 

Címkék: euroárfolyam