413 forinton is jegyezték reggel a brutálisan erősödő dollárt

413 forinton is jegyezték reggel a brutálisan erősödő dollárt

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

413 forinton jegyezték a dollárt kedden délelőtt nem sokkal fél 11 előtt a nemzetközi devizakereskedelemben, ami új rekordnak számít – írja a Telex.

A forint még soha nem volt ilyen gyenge a dollárhoz képest. Kicsit később egy kicsit visszakapaszkodott a magyar nemzeti valuta, és újra 412 forintba került egy dollár. Az euró ekkor 413 forintba került.

A reggelt még erősödéssel kezdte a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben az előző esti árfolyamához képest, a hétfő este hat órai 409,00 forint után 406,05 forintra csökkent kedd reggel hét órára az euró. Néhány óra elteltével viszont ismét gyors gyengülésbe kezdett, és elérte 412-413 forintos szintet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa eredetileg nem kamatdöntőnek meghirdetett mai ülésén határoz az alapkamat és az egyhetes betéti kamat ismételt összezárásáról. A legutóbbi, június végi ülésen , majdnem 2 százalékpontot emelt az alapkamaton az MNB, 1,85 százalékponttal 7,75 százalékra növelte a jegybanki alapkamatot. A lépés hatására a napközben erősödött a forint, de ez a hatás csak néhány percig tartott.

A jegybank célja, hogy tavaly november óta ismét azonos szintre kerüljön az egyhetes betét kamatjával, amit múlt csütörtökön 200 bázisponttal magasabban, 9,75 százalékon hirdetett meg – mutatott rá a hírportál.