48-cal több cége van Mészárosnak, mint egy éve

48-cal több cége van Mészárosnak, mint egy éve

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egy évvel ezelőtti 295 céggel szemben már 343 vállalatot ölel fel Mészáros Lőrinc cégcsoportja – tudta meg a G7 a Mészáros-csoporttól.

Azt is megtudták a cégcsoporttól, hogy akárcsak tavaly, most is valamivel több mint 25 ezer ember dolgozik a csoport valamely cégének. Így továbbra is a Magyar Posta az ország legnagyobb munkáltatója, pedig a tavaly úgy tűnt, hogy a Mészáros-csoport akár egy éven belül is előzhet – írta a G7.

A Mészáros-érdekeltségek közül a Magyar Bankholdingnál dolgoznak a legtöbben, kerekítve 12 ezren, nagyjából annyian, mint egy esztendővel ezelőtt is. Szintén nagy foglalkoztató a Gallicoop és a Tigáz, amelyeknél éves összevetésben minimális visszaesés volt. A Hunguest Hotels viszont jelentősen bővített tavaly óta. A szállodaláncnál a járvány idején rengeteg embert elküldtek, tavaly nyáron azonban elkezdték ismét növelni a létszámot, így a társaságnál nagyjából 200 emberrel dolgozik több most, mint egy éve.

A Mészáros-csoport olyan cégeket előz meg a legnagyobb foglalkoztatók listáján, mint a MÁV, a Volánbusz, a Spar, az Audi Hungaria vagy éppen az OTP.

Címkék: Mészáros Lőrinc