500 forint lehet egy gombóc fagyi

500 forint lehet egy gombóc fagyi

Fagylaltos pult (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

500 forint is lehet egy gombóc fagyi nyáron. A tavalyihoz képest 10-15 százalékos drágulásra számít a Cukrász Ipartestület, elsősorban az energiárak emelkedése miatt – hangzott el az RTL Híradóban. Pécsen már most szombaton is 500 forint volt egy gombóc.

A Virág Cukrászda tulajdonosa arról beszélt, hogy jelenleg tíz százalékkal árulják drágábban a fagyit a tavalyinál, és szeretnék ezt tartani, de ez alapanyagár-függő. Egy cukrászdai dolgozó azt mondta, hogy egy flakon gyümölcspüré akár 1000 forinttal is drágult egy év alatt. Egy vámospércsi fagyizó 50 forintot emelt, náluk 420 forint most egy gombóc. Meg kellett húznunk a határt, hogy most jöjjünk ki nullára és a következő években reménykednek a profitban – mondta Nagy Eszter cukrász. Arról is beszélt, hogy a forgalom visszaesésére számítanak, mert az a család, amely mondjuk tavaly hetente többször is ment, idén nyáron már nem engedheti ezt meg magának.

Egy 5 dkg-os gombóc 450-500 forint lesz idén, és ennek már következményei is vannak – mondta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. „Az már veszteség, hogy ha valaki enne három gombócot, de olyan magas az ár, hogy inkább kettőt vesz”. Hozzátette, elsősorban az energiaárak miatt drágul a fagylalt, sok cukrászdának ugyanis egy év alatt tízszeresére emelkedett a rezsiszámlája.

Címkék: fagylalt, áremelkedés