A 4iG történetének legerősebb negyedévét zárta

A 4iG történetének legerősebb negyedévét zárta

A 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó, Magyarország tudásalapú, digitális gazdaságának egyik vezető vállalatcsoportja székházának cégtáblája (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idei első negyedév a 4iG történetében a legerősebb volt, az informatikai vállalat árbevétele 15,27 milliárd forintot tett ki, ami 77 százalékkal meghaladta a tavalyi év azonos időszakáét – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. – Az árbevétel növekedés organikus és akvizíciós eredetű volt; az organikus növekedést elsősorban a szoftverfejlesztés adta – derült ki a befektetőknek szóló prezentációból.

Az MTI által is idézett közlemény szerint a vállalat adózott eredménye január-márciusban 566 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 312 millió forinttal. A 4iG EBITDA (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti) eredménye csaknem 74 százalékos növekedés mellett 1 milliárd forint lett az első negyedévben.

A társaság azzal számol, hogy a növekedés üteme 2021-ben várhatóan 25 százalék feletti lesz, a 2022-es évet követően pedig 10 százalék feletti éves növekedést várnak. A prezentációban jelezték: arra számítanak, hogy még ebben az évben elérik a piacvezető pozíciót. Arra is kitértek, hogy a szerződésállományuk május 31.-i nappal meghaladja a 35,97 milliárd forintot a már teljesített értékesítéseken felül.

Az elmúlt időszakban a vállalat számos akvizíciót hajtott végre: az első negyedévben megszerezte a Rotors & Cams Kft. üzletrészének 24 százalékos tulajdonrészét és a Spacenet Zrt. üzletrészének 70 százalékos tulajdonrészét, június elején pedig lezárta a Poli Computer Kft. és a Hungaro DigiTel Kft. tulajdonjogára irányuló akvizícióját. – Az alkalmazotti létszám az első negyedévben tovább növekedett és március végére elérte a 944 főt – közölte a vállalat.

A 4iG részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára hétfőn 625 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb értékük 711 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.