A Duna mentén és a Dunántúlon laknak a legtehetősebb családok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyugat-Magyarországon és a közép-magyarországi régióban található az ország tíz legtehetősebb járása. A penzcentrum.hu által ismertetett listát a Központi Statisztikai Hivatal egy lakosra jutó összes nettó jövedelem alapján állították össze. Eszerint a Budakeszi járásban élnek a legtehetősebb emberek. Itt 1,5 millió forint jut egyetlen lakosra egy évben – az egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem valamivel több mint 3 millió forint évente. A második helyezett a dunakeszi járás 1,4 millió forintos egy főre eső jövedelemmel. A harmadik helyezett a győri járás, itt 1,3 millió forint jut egy lakosra.

A további helyezések (zárójelben az egy lakosra eső összes nettó jövedelem; ft/fő/év): 4. Székesfehérvári járás (1,285 millió ft/fő/év); 5. Móri járás (1,281 millió ft/fő/év); 6. Érdi járás (1,272 millió ft/fő/év); 7. Pilisvörösvári járás (1,266 millió ft/fő/év); 8. Gödöllői járás (1,259 millió ft/fő/év); 9. Veszprémi járás (252 millió ft/fő/év); 10. Paksi járás 1,250 millió ft/fő/év).

Érdekesség, hogy a legkeletebbre fekvő járás a tízből a gödöllői. Kelet-Magyarországon a legszegényebb járások találhatók. Az adatok szerint a legrosszabbul a csengeri járásban élnek az emberek, itt a lap szerint 620 ezer forint jut egyetlen lakosra.