A-energiaosztályú szuperizzókat a függesztékekbe! (x)

A-energiaosztályú szuperizzókat a függesztékekbe! (x)

Szuperizzót keresel? Fontos az energiahatékonyság, a környezetbarát technológia és az, hogy ezek a termékek az A-energiaosztályú termékekkel szemben támasztott követelményeknek is megfeleljenek? Akkor megtaláltad a legjobb megoldást!

Az energiacímke

Az energiahatékony készülékek megtalálása neked is fontos, hiszen nem mindegy, hogy egy-egy elektromos berendezés mennyit fogyaszt. Az energiacímke már 25 év óta a segítségedre van abban, hogy jól válassz a meglehetősen széles kínálatból. A technológia folyamatos fejlődésével azonban egyre több plusz jel került az energiahatékonyságot jelző címkékre.

A káosz elkerülése érdekében ezért 2021. március 1-jétől olyan új címkét kaptak a mosogatógépek, mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, amelyen A-G energiaosztály szerepel. Azóta sokkal egyértelműbbé, érthetőbbé és átláthatóbbá vált a skála azzal, hogy nincs több pluszjel rajtuk.

2021. szeptember 1-től pedig az így jelölendő termékcsoportok közé bekerültek a lámpák is. A mérési módszerek új szabályozása és az új energiaskála azt eredményezte, hogy a leginkább energiatakarékos termékek - amelyek előzőleg az A+, A++ vagy A+++ osztályba tartoztak - most a B-D osztályokba kerültek át.

A gyártók még takarékosabb izzókat fejleszthetnek ki

A címkéken az új skálán kívül még több új elem is szerepel. Ilyen az a QR-kódon keresztül elérhető link, ami egy uniós szintű adatbázisra mutat. Az EPREL termék-nyilvántartási adatbázishoz vezető linken további fontos információkat találhatsz a termékekről, akár össze is tudod hasonlítani őket. A módosított energiacímkéknek köszönhetően a gyártóknak lehetősége nyílik arra, hogy még takarékosabb izzókat és fényforrásokat fejlesszenek ki.

Ne értsd félre: ez nem azt jelenti, hogy a termékek energiahatékonysága csökkent volna, hanem arra szolgál, hogy az új rendszer évekig elegendő mozgásteret biztosítson a technológiai fejlődéshez, és ezáltal az új, még gazdaságosabb termékeket még magasabb osztályba lehessen sorolni.

Philips LED - az első ultrahatékony izzó

A Philips az iparág vezető gyártójaként 2021. augusztusában elsőként jelentette be legújabb, az A-energiaosztály követelményeinek is megfelelő LED fényforrásait. A Philips LED ultrahatékony izzók segítségével a te otthonod is szintet léphet az energiatakarékosság terén. Neked sem mindegy, hogy a nappalidban fényt szolgáltató asztali lámpa vagy függeszték mennyi energiát emészt fel a működése során.

Az új fejlesztésű Philips izzók előnyös tulajdonságai meghaladják az eddigi Philips fényforrások kedvező jellemzőit is. 60%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, hosszabb élettartamúak (50 000 óra), gazdaságosan üzemelnek, kímélik a környezetet. Az új fejlesztésű Philips izzók, meleg, 3000K és a hidegfehér, 4000K fény hőmérséklettel rendelkeznek.

Az technológiának köszönhetően csökkentik a szén-dioxid-kibocsátás mértékét. Alkalmazásukkal többszörösen is jól jársz, hiszen pénzt takarítasz meg, csökkented a pazarlást, véded a környezetet.

Címkék: izzó