A hatósági üzemanyagárat bírálta Hernádi Zsolt

A hatósági üzemanyagárat bírálta Hernádi Zsolt

Hernádi Zsolt magyar üzletember, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatója (Fotó: Wikimedia – Délmagyarország / Karnok Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már maga az árszabályozás is komoly problémát vet fel, mert ennek a következménye előbb-utóbb a hiány – mondta Hernádi Zsolt MOL-vezér az ATV Heti Napló című műsorában. A hvg.hu által is idézett Hernádi szerint a vállalatánál korábban bejelentett korlátozásokra azért volt szükség, mert fontosabb, hogy legyen üzemanyag, mint hogy mennyi. Hozzátette, csak remélni tudja, hogy az 50 literes limit alá már nem kell menniük.

A 480-as ársapka tarthatóságát firtató kérdésre válaszolva a MOL elnök-vezérigazgatója leszögezte, messze túl vagyunk ezen a ponton, itt már „picit elkezdtünk hazardírozni”, hiszen Magyarországon fogyasztásnövekedés van, és a 480 forintos ár megszünteti az importot Magyarországon. Ez egy olyan probléma, amit még egyszer végig kell gondolni.

Hernádi szerint piaci szempontból előbb vagy utóbb, de meg kell szüntetni az ársapkát. Mindent összevetve a MOL tartósan magas üzemanyagárra készül.