A kormány a tervezettnél hamarabb építtetné meg az oroszokkal a Paks 2-t

A kormány a tervezettnél hamarabb építtetné meg az oroszokkal a Paks 2-t

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatóját (j) a Karmelita kolostorban 2021. december 17-én. A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter is (k). (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Roszatom oroszországi vezére szerint Paks 2 építési engedélyeit megszerezték, elmondása szerint a magyar hatóságok talán még a szerződésben foglaltaknál is korábban szeretnék megvalósítani a projektet – írja a Reuters tudósítása alapján a Portfolio.

Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomvállalat vezetője a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon a magyarországi atomerőmű-projektet kapcsán arról beszélt, hogy a telephelyen a jelenlegi engedélyeket megszerezték, és „a szokásos nehézségeken kívül nincsenek rossz hírek".

Lihacsov szerint a magyar hatóságok talán még a szerződésben foglaltaknál is korábban szeretnék megvalósítani a projektet.

Címkék: Roszatom, Paks 2