A kutasok azt javasolják, teli tankkal induljanak el az autósok az augusztus 20-i hétvégén

A kutasok azt javasolják, teli tankkal induljanak el az autósok az augusztus 20-i hétvégén

Átmeneti üzemanyaghiány a balatonfüredi Shell kúton 2022. augusztus 9-én. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt javasolják a kis benzinkutak és a nagy hálózatok is az autósoknak, hogy augusztus az 20-i hétvégére teli tankkal induljanak útnak – derül ki az RTL Híradó témáról szóló riportjából.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a Független Benzinkutak Szövetsége üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án, a pénteken küldött közleményük szerint: a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt kényszerülnek az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni.

Az 500-600 kút üzemszünete miatt a nagy hálózatok, a MOL, a Shell, a Lukoil és az OMV szokásos nyitvatartással várják az autósokat, ám magasabb forgalomra és fennakadásokra számítanak a kutak egy részén.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor az RTL Híradónak azt mondta, ha a jövő hét elején megkapják a júliusban elmaradt állami támogatást, el is állhatnak a két napos üzemszünettől.