Nagy hitelt vesz fel a Titász megvásárlásához a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Energy

Nagy hitelt vesz fel a Titász megvásárlásához a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Energy

(Fotó: Facebook/Budapesti Értéktőzsde)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közvetve Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Opus Energy Kft. 50 milliárd forint hitelt vesz föl az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlásához – olvasható a tulajdonos Opus Global Nyrt. közleményében, amelyet szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Opus Energy az Opus Global és a Status Energy Kft. 50-50 százalékos tulajdonában van. Az utóbbi cég tulajdonosa a Status Energy Magántőkealap, amely Mészáros Lőrinchez köthető. 

A hitelszerződés megkötésére augusztus 18-án került sor, és azt az MKB Bank Nyrt.-vel és a Takarékbank Zrt.-vel kötötték meg. (Közvetve e pénzintézetekben is érdekelt Mészáros Lőrinc.) A kölcsönt a szolgáltató felett 100 százalékos befolyást biztosító részvények megvásárlására fordítják a közlemény szerint.

Az Opus tavaly decemberben tett ajánlatot az E.On-nak a Titász 100 százalékos részvénycsomagjára, majd márciusban aláírták az adásvételi szerződést. A tranzakció a hatósági engedélyek beszerzésével idén zárulhat le.