A sokoldalú geotextília (x)

A sokoldalú geotextília (x)

A geotextília tipikusan az az anyag, amelyet többféle feladathoz felhasználhatunk a házunk körül, éppen ezért javasolt minél alaposabban megismerkedni a benne rejlő lehetőségekkel. Vízelvezetés? A gyomok mennyiségének csökkentése vagy talajerózióval szembeni védelem? A válasz: geotextília!

Miért érdemes a geotextíliát választani?

A geotextília mind a kert szerelmeseinek, mind azoknak, akik a házukat szeretnék megóvni a felesleges víztől, hatékony segítséget jelent. A Józan Kft. geotextília kínálatát böngészve garantáltan a legjobb minőséget képviselő, hatékony, ugyanakkor kedvező árú alapanyagot használhatjuk fel céljaink beteljesítéséhez.

Sokoldalúságának bizonyítéka, hogy alkalmazhatjuk szűrő-elválasztó rétegként, amikor utat építünk az udvarban, illetve tökéletes, amennyiben a talaj pusztulásával szemben keresünk ideális megoldást, ezenfelül többféle földmunkához is az egyik legjobb választásnak bizonyul.

A vízszigetelés kivitelezése során is hasznos a geotextília

Minden ingatlan esetén, legyen az új építésű vagy régebbi kivitelezésű, nagyon fontos gondoskodni az épületet károsító víz felszívódásáról. Ennek érdekében megfelelő minőségű vízszigetelés kialakítása szükséges. Akár fentről hulló csapadékról, akár talajvízként érkező nedvességről van szó, az az egy egészen biztos, hogy el kell kerülni a pince, az alap, valamint a falak és a tető vizesedését.

Sajnos a nem megfelelően kivitelezett vízszigetelés akár az épület szerkezetét is károsítja, s azonfelül, hogy esztétikailag is kedvezőtlen helyzetet teremt, még a bentlakók egészségét is veszélyezteti azáltal, hogy a gombáknak és a penésznek megtelepedésre alkalmas környezetet teremt.

A geotextília számos helyzetben remekel

Mind a bitumenes alapozás, mind a drénlemezes vízszigetelés alkalmas arra, hogy szakszerű felhasználásuk révén megóvja házát az azt károsító nedvességtől, érkezzen bármilyen formában. A geotextília ezen anyagokhoz kínál kiegészítő megoldást annak érdekében, hogy az így megvalósított vízszigeteléssel, illetve vízelvezetéssel valóban elégedettek lehessünk.

A geotextília elsődleges előnye, hogy funkciótól függetlenül hosszan képes megőrizni minőségét, így tartósan képes ellátni azokat a feladatokat, amelyek érdekében bevetettük.

A szűrő-elválasztó funkció mellett egyes burkolatok, valamint a tetőterek szigetelésének megóvásában is kiemelt szerepet játszik. Utóbbi feladatát nagyszerűen ellátja például a manapság oly népszerű magasépítések kivitelezésekor, sőt, az elválasztandó építőanyagok közül is sokféle anyaggal képes hatásosan együttműködni ebben az értelemben.

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a szűrő-elválasztó tulajdonságának kihasználásakor a geotextília eredményesen átengedi a vizet, miközben minden egyéb anyagot hatékonyan megszűr. Eredményességét akkor is értékelni fogjuk, amikor kisebb mennyiségű szivárgókavics vagy tökéletesebben működő drénrendszer lesz az eredménye annak, hogy éltünk a geotextília alkalmazásával.

Címkék: geotextília