A tegnapi erősödést követően ma ismét lejtőn a forint

A tegnapi erősödést követően ma ismét lejtőn a forint

Euró Illusztráció: Pixabay/angelolucas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nem tartott túlságosan sokáig a jegybank szerdai lépésének hatása, ismét gyengülőben van a forint. Péntek délután negyed négy tájékán a forint/euró árfolyam 365,6 és 365,9 között mozgott azt követően, hogy reggel még 363 forinton jegyezték a közös valutát.

A két nappal ezelőtti csúcsdöntést követően, amikor alig maradt el a magyar fizetőeszköz árfolyama a 370 forinttól, a jegybank gyakorlatilag kamatot emelt új, egyhetes eszközének bevetésével. Erre a piac kissé megnyugodott, s egészen 360 forint alá erősödött a forint az euróval szemben. Már akkor is kétséges volt, hogy a jegybanki akció hosszú távon is erősíteni tudja-e a forintot vagy sem. Mostanra azonban kiderült, a piacok továbbra sem bíznak túlságosan a magyar fizetőeszközben, hiszen mostanra ismét 366 forint közelébe emelkedett az árfolyam.

Még sötétebb a kép, ha figyelembe vesszük, hogy az euró ma – ha kisebb nagyobb hullámzásokkal is, de – folyamatosan gyengült a dollárral szemben. Az utóbbit fél négy körül 339 forintos árfolyamon jegyezték, a svájci frankhoz pedig 346,6 forintért lehetett hozzájutni.