Agárstadionnal is bővül a Kincsem Park

Agárstadionnal is bővül a Kincsem Park

Az egyik futam gyõztese a célba érkezéskor a galoppderbi napján a budapesti Kincsem Parkban. MTI Fotó: Beliczay László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bővítik a Kincsem Parkot, ráadásul nem is akárhogyan. A Világgazdaságnak nyilatkozó Pécsi István elmondta többmilliárdos beruházásnak köszönhetően agárstadiont és öttusaközpontot is felhúznak a Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen. A Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője hozzátette, az agárstadion multifunkcionális lesz, az öttusaközpontban pedig uszoda, fedeles lovarda és vívóterem, és a tervek szerint a projekttel két éven belül elkészülhetnek.

A napilapban nyilatkozó Pécsi István úgy fogalmazott, a Kerepesi út és a Hungexpo által határolt 85 hektáros ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat, és a tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja. Az elképzelések alapján négy-öt éven belül önfinanszírozóvá kell tenni az ágazatot, amit elsősorban azzal tudnak elérni, hogy hazánkban ismét divatba hozzák a lóversenyeket, növelik a látogatószámokat, valamint a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával emelik. 2017-ben egyébként a lóversenyfogadás összege elérte a 2,2 milliárd forintot – ez 2013-tól majd másfél milliárdos növekedés –, míg a látogatottság ugyanezen időszak alatt 50 ezer főről 120 ezerre nőtt. Az ügyvezető kijelentette, a bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.