Aggasztó jel az egyenruhások elszaporodása a kormányfő körül – Interjú Bod Péter Ákossal

Aggasztó jel az egyenruhások elszaporodása a kormányfő körül – Interjú Bod Péter Ákossal

Bod Péter Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány a járvány idején szűkmarkúan bánt a munkavállalókkal, de hatalmas összegeket költött érthetetlen cégfelvásárlásokra, turisztikai beruházásokra. Egyre nagyobb az olló a gazdagok és szegények között, amit hamarosan megérez az átlagember is – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Bod Péter Ákos.

A közgazdász professzor arról beszélt, hogy kormány a válság kapcsán ugyan rengeteg állami pénzt mutatott fel, de nagyon keveset adott. – Ha ez a kevés pénz egy szűk körhöz jut, és az még látványosabban költekezik, annak biztos lesz hatása az emberekre. Itt van a külügyminiszter luxusjachtozása: egy második Borkai-ügy, csupasz ülep nélkül – mondta.

Bod Péter Ákos a 2022-es országgyűlési választással összefüggésben úgy vélekedett, hogy ha fair választás van, akkor az összefogás sikerre vezethet, hiszen többen vannak az ellenzéki szavazók, mint a kormánypártiak. Ám szerinte az, hogy miként jut el oda az ország, és mi lesz utána, az sok aggodalomra ad okot. – Az elmúlt tíz évben a hatalomban levők és köreik elképzelhetetlenül nagy vagyonokat halmoztak fel. Még a vírusválságot is a gazdagodásra használta fel a hatalom. Aggasztó jel az egyenruhások elszaporodása a kormányfő körül a hivatalos rendezvényeken – mondta, hozzátéve, hogy az ember nem akarja az ördögöt a falra festeni, de „nehéz nem észlelni a politikusi nyelvezet és a kormányzati munka militarizálódását”.

Hatalmas költségvetési hiányról számolt be a minap a pénzügyminiszter, a második negyedévben minden várakozásnál nagyobbat, 13,5 százalékot esett a magyar gazdaság. Milyen folytatásra számít? Milyennek értékeli a válságkezelést? Lehet itthon olyan szintű elégedetlenség, amely átrendezi a politikai palettát? Az uniós pénzek csökkenése mivel járhat? Mit vár 2022-től? Mit hozott az úgynevezett keleti nyitás, mit eredményezhet a Nyugat-ellenes kormányzati retorika?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang szeptember 4-én megjelent 2020/36. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/36. számban? Itt megnézheti!