Bevásárol az állam a Gattyán-féle Teqball-pályákból

Bevásárol az állam a Gattyán-féle Teqball-pályákból

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j) beszél, mögötte Murányi Gergely, a Teqball diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője (b3), Deltai Károly polgármester (b2) és Borsányi Gábor, a Teqbal ötletgazdája (b) a V4-Teqball Gála megnyitóján Telki sportcsarnokában 2021. november 6-án. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Teqball Kft. 750 Teqball pályát szállíthat a szakképzési centrumok részére, nettó 393 millió forintért – vette észre a Napi.hu.

Mint írták, a közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A versenyeztetés mellőzésének indoka az, hogy a kért áru minden elemére kiterjedő kizárólagos jogokkal csak a Teqball Kft. rendelkezik. A 750 pályából 717 darab Teqtm Lite pálya, míg 33 darab Teqzm One pálya. Az eljárást lezáró döntést augusztus 3-án hozta meg az ajánlatkérő. 

A teqball kifejlesztői a magyar Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és a milliárdos Gattyán György – emlékeztet a portál. 

Mint korábban megírtuk, a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalomban a Teqball alapítói, Borsányi Gábor és Huszár Viktor is alelnökként tevékenykednek.