Áprilisban búcsúzhatunk a UPC névtől

Áprilisban búcsúzhatunk a UPC névtől

(Fotó: Khx023/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áprilisig fog már csak élni a UPC név, onnantól Vodafone néven lesz elérhető a mobil- és vezetékes szolgáltatásuk – számolt be róla a HWSW.hu. Az Európai Bizottság júliusban hagyta jóvá, hogy a Vodafone-csoport 18,4 milliárd euróért megvegye a Liberty Global cseh, német, román és magyar érdekeltségeit. Ez a Vodafone valaha volt második legnagyobb felvásárlása, nálunk pedig az ügylet a UPC Magyarországot érinti. A Vodafone célja ezzel, hogy integráltabb szolgáltató legyen, és egyszerre adjon mobil- és televíziós szolgáltatást, vezetékes telefont és internetet.

Ahogy az Index is írja, ez a célt eddig csak a Telekom tudta teljesíteni, míg a Telenor kizárólag mobilt szolgáltat, a Diginek pedig a mobilszolgáltatásán van még mit dolgoznia. De az Invitel felvásárlásán keresztül próbálkozik utóbbi is az integráltsággal.

A UPC elsősorban internet- és tévészolgáltatást nyújtott, 2014-től viszont próbálkozott virtuális mobilszolgáltatással is. A cég egyébként csak Magyarországon, Csehországban és Romániában használta a UPC nevet, míg Németországban Unitymediaként vált ismertté.