Áruhiányt hozhat az árstop

Áruhiányt hozhat az árstop

Baromfik (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepetésként érte a Baromfi Termék Tanácsot a kormány bejelentése az árstopról, Csorbai Attila elnök szerint húshiányra kell készülni, mivel az ágazat így is nehéz helyzetben van. „A drasztikusan megnövekedett költségek miatt gyakorlatilag a termelők nem is nagyon akarják lefogadni az állományokat, hiszen veszteségesen senki nem akar termelni” – mondta az ATV Híradójának.

A liszt árának befagyasztásáról is sok a kérdés a Magyar Gabonafeldolgozók Szövetségénél. Pótsa Zsófia főtitkár a híradónak azt mondta, a változás leginkább a kereskedelmi árrést érinti. Hozzátette, levelet írtak a malmoknak.

A Magyar Húsipari Szövetség elnöksége hétfőeste ült össze, hogy megvitassák a megváltozott piaci helyzetet.

A GKI vezetője szerint azért kerültek ezek a termékek az árbefagyasztás körébe, mert relatíve kis súlyt képviselnek. Nagyságrendileg fejenként 500 forintot lehet megspórolni egy 10-15 százalékos áremelkedés után – mutatott rá. A szakember hozzátette: az árak megfékezésére az áfa-kulcs átsorolása jelenthetne megoldást, mert így az államnál jelenne meg a kiadás és nem a kereskedőknek okozna veszteséget.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg