Augusztus: az iskolai előkészületek hónapja (x)

Augusztus: az iskolai előkészületek hónapja (x)

Júniusban mind a szülők, mind pedig a gyerekek remegve várták, hogy a vakáció összes betűje a táblára kerüljön, és kezdetét vegye egy sok tekintetben gondtalanabb időszak. Nyáron mindenki nyugodt, boldog, nyaral, nagyinál van, táborozik, strandol.

Aztán egyszer csak alattomosan bekúszik a naptárba az augusztus. Hosszú hónap, még mindig rengeteg program- és élménylehetőséggel, de ahogy már a nappalok is rövidülnek, az esték is egy leheletnyivel hűvösebbek, úgy közeleg a tanévnyitó és az iskolakezdés is.

Hogy ne legyen belőle anyagi csőd, logisztikai katasztrófa és egy tanéven át tartó rossz érzés, a Papelito csapata minden szakértelmével áll a szülők és a nebulók rendelkezésére.

Melyik típus vagy?

Feltehetően szülői minőségben olvasol most, így arra kérünk, kicsit merülj el a gyermekkori emlékeidben! Te mennyire voltál izgatott az új tanszerek miatt? Mennyire vágytál egy szép új tolltartóra? Esetleg egy olyan iskolatáskára, ami a szomszéd kislánynak is volt? Vagy mennyire kellett mindig rossz szájízzel elővenni a tisztasági csomagodat, mert egyáltalán nem tetszett, és nagyon mást szerettél volna?

Bizony, a legtöbb diák nagyon szereti a papír-írószereket, és miután hónapokon keresztül napi több órában fogja használni őket, érdemes nem pusztán egy teendőként kipipálni a listán a beszerzését.

Hogy emlékszel? Te is ebbe a típusba tartoztál gyerekként? Lehet, hogy erről már teljesen meg is feledkeztél?

Mindenképpen jó, ha emlékeztetjük magunkat erre, mert a tanulmányi eredményt is érintheti, ha gyermeked komfortérzése még a kanyarban sincs.

Szemléletváltás kell!

Hogy ne egy szülő-gyermek adok-kapok csatatérré változzon a tanszerlista beszerzése, mindenképp érdemes figyelembe venni a gyermeked igényeit!

Amint kézhez kapjátok az osztályfőnöktől a részletes tanszerigényeket, üljetek le, vegyétek sorba, mi az, ami már megvan otthon, mi az, ami a következő tanévben is használható, mi az ami akár a roncsolódás, akár a gyermek életkora miatt cserére szorul. Ne hozzuk kellemetlen helyzetbe kisiskolásunkat azzal, hogy a felső tagozatot az elsős kismacskás iskolatáskájával kell megkezdenie.

Ha elkészültetek a bevásárlólistával, helyezkedjetek el kényelmesen, és nézzetek körül a Papelito webáruházának írószer kínálatában!

Kényelmesen, együtt, minőséget!

Legyen ez a kulcsszó a taneszközök vásárlásánál! A webáruházban mindent megtalálhattok: füzetektől kezdve borítókon, táskákon, tolltartókon, írószereken át egészen az elsősöknek szánt speciális taneszközökig. Mindegyik termék kiváló minőséget képvisel, így igazán csak az anyagi keretet és a gyermek ízlését kell összhangba hozni.

Szülőként fontos, hogy ezt is jó élménnyé tedd gyermeked számára, hogy jó szívvel, izgatottan várja az iskolát! Add meg gyermekednek a lehetőséget, hogy büszkén és elégedetten ülhessen be szeptemberben az iskolapadba! Onnan már egyszerűbb a jó jegyekért indulnia!

Címkék: iskola