Az ügyészség előzetesben tartaná Bigét

Az ügyészség előzetesben tartaná Bigét

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előzetesben, a börtönben kívánja tartani Magyarország egyik leggazdagabb emberét, Bige Lászlót az ügyészség. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében azt írta, nyolcszázmilliós vesztegetéssel gyanúsítják a nyíregyházi vállalkozót

A hivatal szerint a milliárdos éveken át adhatott utasítást arra, hogy nagy mennyiségben ítéljenek meg selejtesnek valójában rendben lévő termékeket. Így azokat jóval alacsonyabb áron tudták értékesíteni a kereskedőknek. Ők aztán piaci vagy ahhoz közeli áron adták el a terméket.

A közleményben nem nevesítették Bigét, így azt sem írták le, miféle üzletről van szó. De tudhatjuk, hogy a vállalkozó a műtrágyabizniszben érintett.

Az ügyészség szerint továbbá azt gyanítják, hogy a vállalkozó az egyik cégvezetővel megállapodott arról: a valótlanul selejtesnek minősített termék eladása után visszakapja készpénzben a vételár egy részét. Így több mint nyolcszázmilliós vesztegetési pénzhez jutott, és kétmilliárd forinttal károsította meg a cégét.

A bűncselekmény büntetési tétele öt és tíz év közötti szabadságvesztés, az ügyészség szerint pedig fennáll a szökés vagy a tanúk befolyásolásának a veszélye, ezért letartóztatásban tartanák Bige Lászlót.

A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. szerdán azt írta, igazságtalanul tartóztatták le a cég elnökét, és csupán megfélemlíteni, a jó hírnevét csorbítani akarják.