Az ukránok átmenetileg felfüggesztették az OTP státuszát a háború támogatóinak listáján

Az ukránok átmenetileg felfüggesztették az OTP státuszát a háború támogatóinak listáján

OTP Bank (Fotó: OTP Bank / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán korrupciómegelőzési ügynökség ideiglenesen felfüggesztette az OTP Bank státuszát a háború nemzetközi támogatóinak listáján – vette észre a Portfolio. A magyar bank még májusban került fel a listára, akkor itt írtunk erről.

Az ukrán nemzeti korrupciómegelőzési ügynökség (NAZK) pénteken a honlapján is beszámolt a fejleményről. Arról írtak, hogy párbeszéd kezdődött a felek között, így a tárgyalások idejére a magyar OTP Bank státuszát – öt görög hajózási társaságé mellett – átmenetileg felfüggesztették. A döntés annak eredményeként született, hogy az ügynökség tárgyalt a cégek, illetve az érintett kormányok képviselőivel arról, hogy véget vetnek az együttműködésnek Oroszországgal. Hogy az érintetteket végleg el is távolítják-e a listáról, az azon fog múlni, hogy teljesítik-e a feltételeket.

Az ügynökség közleménye arra is kitért, hogy remélik, döntésük eredményeként Magyarország nem fogja tovább blokkolni az ukrán emberek számára létfontosságú, 500 millió eurós katonai segélyt, továbbá hogy ezzel megszűnik annak a lehetősége, hogy Görögország blokkolja az Oroszország elleni jövőbeli uniós szankciókat.

Címkék: Ukrajna, OTP