Beavatkozik a kormány az építőipari árakba

Beavatkozik a kormány az építőipari árakba

Illusztráció: Unsplash/Etienne Girardet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor morálisan elfogadhatatlannak nevezte, hogy a gyártók akár száz százalékot meghaladó áremeléssel reagálnak a családtámogatásokra.

Napokon belül bejelenti a kormányzat, miként reagál arra a jelenségre, hogy az építőanyagipar akár száz százalékot meghaladó mértékben emelte az árakat. Ezzel lényegében lenyelik azt a támogatást és hitelt, melyet a családok kapnak Magyarországon új otthonuk megteremtéséhez – mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök kedden kora délután tartott sajtótájékoztatót Eduard Heger új szlovák kormányfővel közösen a Karmelita kolostorban.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón a Telex kérdésére azt válaszolta: a kormány már a múlt heti ülésén is foglalkozott a kérdéssel, elsősorban az áremelkedés okaira voltak kíváncsiak. Gulyás szerint ebben az állami beruházásoknak is van szerepük, de nem olyan súllyal, hogy ez lenne a domináns. Július elsejétől, fél évig Magyarország tölti be a Visegrádi együttműködés elnöki tisztségét, szerdán Lengyelországban találkozik a négy ország vezetője.