Bejelentette a kormány, jövőre is megmaradnak egyes családtámogatások

Bejelentette a kormány, jövőre is megmaradnak egyes családtámogatások

Fotó: Unsplash/Luma Pimentel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szűkszavú Facebook-posztban jelentette be a kormány, hogy jövőre is meghosszabbítja az alábbi családi és lakástámogatásokat, ezek a következők: 

• babaváró támogatás és családi adókedvezmény,
• otthonteremtési támogatás (feltehetően a csokot érti alatta a kormány), 
• az első házasok adókedvezménye
• és a diplomás gyermekgondozási díj.

Ezek közül a babaváró támogatás (hitel) volt az egyedüli, amelynek elvileg az év végével lejárt volna az igényelhetősége. A maximum 10 millió forintos babaváró hitelt gyermek vállalásával lehet felvenni. Ha meghatározott időn belül egy gyerek megszületik, akkor a hitel kamatmentessé válik. Ha kettő, akkor 30 százalékát elengedik, ha pedig három, akkor az egészből vissza nem térítendő támogatás lesz – írja a Bank360.hu.

Az a kormánybejelentésből egyelőre nem derül ki, hogy a felsorolt kedvezmények változatlan feltételekkel maradnak-e meg. Így például a babaváró hitel összege, a csok támogatási összege és a vele együtt igényelhető kedvezményes, fix három százalékos hitel összege és kamata fontos kérdés lehet az érintetteknek.