Bezár a miskolctapolcai Barlangfürdő

Bezár a miskolctapolcai Barlangfürdő

A felújítás alatt álló Miskolctapolca Barlangfürdő 2018. január 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 9-től két hétre biztos bezár Miskolc talán legfontosabb, egész évben látogatható turisztikai látványossága, a miskolctapolcai Barlangfürdő – derült ki a Borsod megyei lap hírportáljának cikkéből.

Az önkormányzati üzemeltetésű fürdő nem először zár be: egy október 3-i közgyűlési döntéssel október 10-én már le kellett húzni a rolót az energiaválság miatt, amivel összefüggésben elbocsátották a városi fürdőtársaság 110 emberét. Ősszel aztán helyi vállalkozók 20 millió forintot ajánlottak fel, amellyel megtámogatnák a működést, csakhogy a fürdő ne zárjon be.

Ebből aztán mindössze 4,5 millió folyt be, miközben a tovább üzemelő Barlangfürdő ősszel mintegy 65 millió forintnyi veszteséget termelt, amit egyelőre az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft., illetve a városvédelmi alap finanszíroz – mint az a városi közgyűlés legutóbbi, most csütörtöki ülésén elhangzott.

A jelenleg érvényes döntés szerint a Barlangfürdő január 8-ig lesz nyitva, utána két hétre biztosan bezár, hogy befejezzék a bő kéthetes őszi zárvatartás idején megkezdett karbantartási munkálatokat. A helyi lap szerint arról viszont még korai beszélni, hogy utána lehet-e újabb újranyitás, azaz a folytatás egyelőre bizonytalan.