Csődvédelmet kap a Tungsram

Csődvédelmet kap a Tungsram

Sajtótájékoztató a Tungsram elküldött dolgozóinak ügyében (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék május 20-i végzésében elrendelte a Tungsram Operations Kft. csődeljárását, ami lényegében azt jelenti, hogy a cég megkapta a csődvédelmet, amelyet a múlt héten kért – vette észre a Telex. Az eljárás idejére a bíróság vagyonfelügyelőt is kijelölt.

A cégközlönyben megjelent csődeljárási végzés szerint „az adóst fizetési moratórium illeti meg a vele szemben a fizetési haladék kezdő időpontját megelőzően, vagy az azt követően esedékessé váló pénzkövetelések vonatkozásában”. Vagyis a Tungsram fizetési haladékot kap a tartozásaira, de a csődeljárás alatt is fizetnie kell a munkabéreket, a bérjellegű egyéb juttatásokat és a végkielégítést is.

A cég korábban azt közölte, hogy egy Reorganizációs Szervezetet állít fel, amely a vagyonfelügyelő bevonásával fenntartható pénzügyi tervet dolgoz ki a cég újjászervezésére.

A Tungsram április végén közölte, hogy az év végéig elbocsát 1600 dolgozót.