Egy hiba miatt az összes cseh kútján dupla áron adta az üzemanyagot a Mol

Egy hiba miatt az összes cseh kútján dupla áron adta az üzemanyagot a Mol

A Mol üzemanyagtöltõ-állomása a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az érvényes árak duplájáért árult csütörtökön délután rövid ideig üzemanyagot töltőállomásain a Mol Csehországban, a műszaki hiba miatti tévedésért az érintettektől elnézést kért, a különbözetet megtéríti – jelentette a CTK hírügynökség pénteken.

A hírügynökség szerint csütörtökön 16.30 és 16.45 óra között a Mol töltőállomásain egy liter benzin 95,80 koronába (1485 forint), egy liter gázolaj pedig 104,60 koronába (1621 forint) került, miközben a benzin átlagára 47,26, a gázolajé 49,31 korona. „Ezért a hibáért minden vásárlónktól elnézést kérünk. Ugyanakkor felszólítjuk a kárvallottakat, hogy jelentkezzenek nálunk. Kérjük a számla fotóját és egy telefonszámot. Ezen információk alapján a különbözetet mindenkinek megtérítjük” – olvasható a Mol weboldalán.

A szokatlanul magas üzemanyagárakra az autósok hívták fel a figyelmet.

Ukrajna orosz lerohanása után Csehországban meglódultak az üzemanyagárak. A konfliktus előtt egy liter benzin ára 30 korona körül mozgott. A Molnak több mint 300 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 benzinkútjával – írja az MTI.

Más miatt is elnézést kellett kérnie pénteken a Molnak. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató ugyanis a csütörtök késő esti rendkívüli kormányinfón egy 2019-es mexikói fotóval illusztrálta, hogy Magyarországon még zacskóba is tankolnak.

Romániában pedig Virgil Popescu energiaügyi miniszter szerdán a magyar olajvállalatot tette felelőssé az aznap esti lakossági pánik miatt: az autósok megrohamozták a benzinkutakat, miután elterjedt a hír, hogy csütörtöktől 10 lejbe (1 lej 76,8 forint) fog kerülni 8 lej helyett a benzin. A híresztelés a közösségi médiában terjedt egy olyan fénykép kíséretében, amely szerint az egyik Mol-partner Bihar megyei (belényesi) benzinkút 11 lejért árulta az üzemanyagot. A Mol később úgy reagált, hogy nem ez a töltőállomás volt az egyedüli, amely ilyen áron kínálta a benzint, más olajvállalatok benzinkutjainál is tapasztaltak ilyet. Hangsúlyozták, hogy a Mol-partner töltőállomások ugyan tőlük vásárolják az üzemanyagot, de saját árpolitikával rendelkeznek, amelybe a Mol nem szólhat bele a törvényes előírásokkal összhangban, így konkurenciát jelentenek a saját töltőállomásaik számára is.

 

Címkék: Csehország, Mol