Egyértelműen Mészáros Lőrinc és köre éve volt a tavalyi is

Egyértelműen Mészáros Lőrinc és köre éve volt a tavalyi is

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrincet 2018-ban nem kerülték a gazdasági sikerek: tavaly a felcsúti gázszerelőből lett nagyvállalkozó és családtagjainak cégei nyerték a legtöbb közbeszerzést, összesen 265 milliárd forint értékben – derül ki az atlatszo.hu összesítéséből. Számításaik szerint ennek a 93 százaléka európai uniós támogatás volt. Alig maradt el Mészárostól Szíjj László, 259,5 milliárdnyi megbízással. A harmadik helyen pedig Mészáros és Szíjj közös üzlettársuk, Varga Károly végzett nettó 116,8 milliárd forint értékű közbeszerzéssel.

A negyedik helyre a Paár Attila tulajdonában lévő WHB (83,5 milliárd forint) futott be. Ez az a cég, amely a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-vel közösen nyerte el decemberben a Bozsik-stadion építését 11,8 milliárd forintért.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar - a Forbes szerint is | Magyar Hang

Soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett, mint most.

A kormányzati reklámkampányok behúzásában páratlan sikereket mutató Balásy Gyula cégei 47,5 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat. Ezzel az összesített eredménnyel két építőipari vállalkozást is maga mögé utasított: a ZÁÉV nettó 42,4 milliárd forint, míg a Garancsi István tulajdonában álló Market 34,2 milliárd forint értékben zsebelt be tendereket – írja cikkében az atlatszo.hu.

Az oknyomozó portál emlékeztetett: 2017-ben Szíjj László bizonyult a legsikeresebb üzletembernek 606,5 milliárd forintos összértékkel. A Mészáros-cégeknek abban az évben „csak” 299 milliárd forint összértékben nyertek el közbeszerzéseket.