Elérte a történelmi csúcsot a magyar benzinár

Elérte a történelmi csúcsot a magyar benzinár

Benzinkút (Fotó: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerdai áremeléssel történelmi csúcsra drágultak az üzemanyagok, ráadásul ha nem történik egy kisebb csoda az olajpiacon, vagy nem táltosodik meg a forint, akkor további áremelkedés jöhet – írja az Index. Szerdán a benzin ára öt, míg a gázolajé két forinttal emelkedett – ezzel a benzin ára az elmúlt egy hónapban 24, míg a gázolajé 16 forinttal nőtt. Az emeléssel szerdától a 95-ös benzin átlagára eléri a 451 forintot, míg a gázolajé 447 forint.

Korábban csak egyszer, 2012 áprilisában került utoljára ennyibe egyetlen liter 95-ös benzin, míg a gázolaj egyelőre még minimálisan a rekordszint (449 forint) alatt van.

Noha az olajárak jelenleg ugyan alacsonyabbak a közel tíz évvel ezelőttieknél viszont a forint árfolyama jelentősen gyengült a dollárral szemben (kilenc év alatt 230 környékéről 300 forint fölé) – más tényezők mellett elsősorban ennek tudható a rekordmagas ár.

Ha hasonló forintárfolyamok lennének ma, mint 2012-ben voltak, akkor az árak is körülbelül 30-40 forinttal alacsonyabbak lennének – mondta Pletser Tamás, az Erste olajpiaci elemzője az Indexnek.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

„Imádkoztam Dobrev Kláráért” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Márki-Zay Péterrel, Chikán Attilával és Enyedi Ildikóval! Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter? Kire szavaztak a közélet ismert arcai? Milliókat érnek Szijjártó helikopterezései, de egy fillért sem fizet érte! Keresse a friss Magyar Hangot, Budai Hang mellékletünkkel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt