Előre hozza a kormány őszre a második napelempályázatot

Előre hozza a kormány őszre a második napelempályázatot

Napelem. (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novembertől lesz elérhető a lakossági napelemes pályázat második üteme a tervezett tavaszi időpont helyett, a több mint 200 milliárd forint keretösszegű pályázati támogatás több tízezer, átlagjövedelem alatti családnak segíthet a rezsiterhek további csökkentésében – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Kiemelte, az energiaválságra tekintettel a kormány kiemelt célja, hogy a háztartások mielőbb hozzájussanak a lakossági napelemes pályázat által kínált lehetőséghez, ami a korszerűsítésen túl tartósan és jelentősen csökkenti a családok rezsiköltségét, ezzel is erősítve a rezsicsökkentés eredményeit.

A felhívás első üteme óriási érdeklődés mellett zajlott, és rekord mennyiségű, több mint 43 ezer pályázat érkezett. Az első szakasz lezárásához közeledve döntöttek úgy, hogy a tervezett jövő tavaszi időpont helyett már idén novemberben megnyílik a második ütem beadási szakasza – írta Steiner Attila. A második ütemmel kapcsolatban további információ a www.napelem.palyazat.gov.hu weboldalon érhető el - közölte az államtitkár.

mint az első pályázati kör kapcsán augusztusban megírtuk, a márciusban bejelentett eredmény szerint minden, a feltételeknek megfelelt pályázó nyert, azonban a 30 napos elbírálási idő helyett csak augusztusban kezdték a támogatói okiratokat kézbesíteni, így a regisztrált kivitelezők mostanában indíthatják az engedélyezési folyamatot, és kezdhetik meg a kivitelezést. A tavaly év végén született pályázatokban nem számolhattak a jelentős áremelkedéssel, ezért szinte biztos, hogy minden esetben szükség lesz valamekkora önerőre – írtuk akkor.