Államközeli szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését

Államközeli szuperbank: az MNB engedélyezte a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését

A Magyar Nemzeti Bank cégtáblája az épület bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében a Szabadság tér 8-9. szám alatt. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MNB engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendje következő lépésének megvalósítását. Így a terveknek megfelelően 2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank.

A fúzió során a Budapest Bank az MKB Bankba olvad, és az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt működik. A két tagbank egyesülése a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő szuperbank létrehozásának újabb fontos mérföldköve – írja a Magyar Bankholding Zrt. közleményében.

A Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik a fúzióhoz. Ennek technikai lépéseként a jegybank engedélyezte a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, amelynek keretében a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A Takarék Csoport csatlakozásáig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést.

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban résztvevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.