Gyengült a forint árfolyama

Gyengült a forint árfolyama

Euró-bankjegyek (Fotó: Sara Kurfeß/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyengült kissé a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben, írja az MTI. Az euró jegyzése a csütörtök esti 357,19 forintról 357,52 forintra emelkedett péntek reggel fél nyolcra.

Az év eleje óta a forint 8 százalékkal gyengült az euróval szemben. Az euró jegyzése az idén 328,65 és 369,87 forint között alakult. A forint idei leggyengébb árfolyamához képest három és fél százalékkal erősödött, a legerősebbhez képest pedig közel kilenc százalékkal gyengült. Emelkedett a dollár és a svájci frank jegyzése is péntek reggelre az előző estihez képest. A dollárt 330,44 után 331,93 forinton, a svájci frankot pedig 339,51 forint után 339,70 forinton jegyezték.

JP Morgan: 400 forinthoz közelítő euróárfolyam várható jövőre | Magyar Hang

Sötét képet fest a magyar gazdaságról az amerikai bank, jelentős visszaesést és magas költségvetési hiányt vár, utóbbi jövőre is fennmarad.