Gyengült a forint péntek reggelre

Gyengült a forint péntek reggelre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyengült kissé a forint péntek reggel hét órára az előző esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben: 0,1 százalékkal az euróval és a svájci frankkal, 0,3 százalékkal a dollárral szemben. A hét eleji kezdéshez képest a forint nagyot gyengült mindhárom devizával összevetve.

Az eurót a csütörtök esti 378,44 forint után 378,68 forinton jegyzik péntek reggel. A dollár jegyzése 347,79 forintról 348,84 forintra ment fel, a svájci franké pedig 372,42 forintról ment fel 372,96 forintra.

Péntek reggeli árfolyamán a forint 3,1 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval, 4,8 százalékkal a dollárral és 3,7 százalékkal a svájci frankkal szemben. Az év eleji kezdésnél a három devizával szemben gyengébben áll a forint, sorrendben 2,7, 7,6 és 4,9 százalékkal. A forint mindhárom devizával szemben az idén március elején érte el történelmi árfolyammélypontját. Ehhez képest 5,3 százalékkal áll erősebben az euróval, 5,2 százalékkal erősebben a dollárral és 6,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

(MTI)

Címkék: forint, deviza