Hadházy Ákos feljelentést tett a 4iG-t is érintő számlagyár ügyében

Hadházy Ákos feljelentést tett a 4iG-t is érintő számlagyár ügyében

Hadházy Ákos a 4iG székháza előtt (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentést teszek pénzmosás gyanúja miatt a 4i is G, Antenna Hungária, T-Systems és Hungaro Digitel cégeknél feltárt hamis számlákkal kapcsolatban – közölte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerdán.

A 444 és a Telex írt nyomozati iratok és háttérbeszélgetések alapján „a kiterjedt és a kormány legfelsőbb embereihez eljutó adócsalási esetről, amelyik jóval többet jelent, mint egy „egyszerű” számlagyár” – írta Hadházy, hozzátéve, hogy korábban ő is beszélt már az ügyről. Köszönetet mondott „azoknak a NAV nyomozóknak, akiket a NAV elnöke sem tudott leállítani (akinek feltehetően emiatt kellett buknia)”.

Az ügy lényege, hogy a győri adónyomozók éveken át üldöztek, majd elkaptak egy számlagyáras maffiát, sokakat megfigyelhettek és lehallgathattak. A bűnözők külföldi állampolgárokat és hajléktalanokat is beszerveztek a papíron informatikai vagy takarítási szolgáltatásokat nyújtó fiktív cégek vezetésére. A számlagyár ügyében olyan nagy halaknál, állami cégnél is volt házkutatás, mint az Antenna Hungária, a T-Systems vagy a tőzsdén is jegyzett 4iG. Az ügy fókuszában a Sys IT Service Kft. áll, a céghez köthető emberek tartották a kapcsolatot azokkal, akik szintén számlákat vásároltak. Egyikük, Fuzik Zsolt vallotta azt, hogy Horváth Csaba, Molnár Zsolt, Tóth Csaba és Baja Ferenc szocialista politikusoknak kenőpénzt adott át, ezzel bizonyos üzleteket megolajozva a Sys IT-nek és kapcsolódó cégeknek. De a politikusok ezt mind tagadják, és további bizonyíték sem került még elő – írja a Telex

Hadházy hangsúlyozta, hogy a NAV-jelentés alapján az ügy résztvevői többek között a 4iG és az Antenna Hungária. „A két cég összeolvadása azt jelenti, hogy Orbán Mészáros üzlettársának adta szinte a teljes magyar telekommunikációs infrastrukturát (műsorszórás, internet, állami szerverek) és így ezzel annak kapcsolóját is” – írta.

Hozzátette: „a telekommunikációs infrastruktúra privatizációja önmagában is botrány, de még nagyobb botrány, hogy egy olyan cégnek adta a kormány a vagyont, amelyik a NAV szerint is sok százmilliós adócsalásban vesz részt.”