Hamarabb érkezik a nyugdíj decemberben

Hamarabb érkezik a nyugdíj decemberben

Parrag Zoltán egyesített kézbesítő átadja a nyugdíjprémiumot Varga Viktornénak Budapesten 2021. november 12-én. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megszokottnál hamarabb hozzájutnak a nyugdíjukhoz az érintettek az év végén – írja a Napi.hu. A Magyar Államkincstár nyugdíjnaptára szerint az idén a különböző hónapokban 11-én vagy 12-én futott be a nyugdíjasok bankszámlájára a pénz. Decemberben részben a karácsonyi költések miatt már december 2-án, vagyis a következő csütörtökön érkezik az utalás.

Azokhoz, akik postai úton kapják a nyugdíjukat, a Magyar Posta Zrt.  nyugdíjkifizetési naptárában meghatározott időpontban érkezik a járandóságuk.

A nyugdíjasok egyébként novemberben extra összegeket kaptak, a kincstár ugyanis e hó elején fizette ki a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.