Hamarosan sokkal egyszerűbb lesz fejben átváltani az eurót forintra: csak 400-zal kell megszorozni

Hamarosan sokkal egyszerűbb lesz fejben átváltani az eurót forintra: csak 400-zal kell megszorozni

Euró érmék és bankjegyek. Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfrissebb devizaárfolyam szerint jelenleg 397,89 forinton áll az euró, de néhány perccel ezelőtt már volt 398 forint felett is. A HVG szerint ez arra utal, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem volt képes megnyugtatni a befektetőket, így azok továbbra is szabadulnának a forinttól.

Az egyébként is egészen magas szinten álló árfolyam akkor dőlt be drasztikusan, amikor a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök különadókat jelentett be, amelyek állítása szerint az úgynevezett „extraprofiti” céloznák.

A forint erősítése érdekében az MNB kamatot emelt, de a jelek szerint ez nem hatotta meg túlságosan a forintba fektetőket, akik továbbra is szabadulnának a magyar devizától. A jelenlegi állapot szerint nincs messze a 399,87 forintos történelmi mélypont, és így a soha nem látott, néhány éve még elképzelhetetlennek tűnő 400 forintos euró sem.

Címkék: euroárfolyam