HIRDETÉS
HIRDETÉS

Éva és a finomszesz viszonya

Szerző: | 2019. augusztus 27., 07:01 | Harminc év – Harminc történet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Talán a leghosszabb nevű parlamenti vizsgálóbizottság állt fel 2005 nyarán Font Sándor képviselő kezdeményezésére.

„A jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása, és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következmény, és Arnold Mihály a Vám- és Pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket, és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság” – így hangzott a vizsgálóbizottság neve.


HIRDETÉS 2004: Kormányválság – Medgyessy ment, Gyurcsány jött | Magyar Hang

Ami a Zwack Unicum Rt. számára igen kellemetlen volt – szóltak erről a korabeli sajtóhírek – még a perindítást is fontolgatta hitelrontás miatt. Tény, hogy ez a regnáló kormány pénzügyminisztériumát és az éppen kormányzó baloldali liberális pártokat érintő ügyet vizsgáló bizottság akkor végezhette el az ellenőrzést ellenzéki javaslatra, amikor a szocialisták és a szabad demokraták voltak többségben az Országgyűlésben. Vajon felállhatna-e ma egy parlamenti vizsgálóbizottság, amely az Elios- vagy Microsoft-ügyben tarthatna meghallgatásokat? Aligha.

A Zwack Unicum Rt. jövedékiadó-ügyének hátterében az állt, hogy az egyik vámhivatal még 2001 októberében adóvizsgálatot indított a Zwack Unicum Rt.-nél. A vámhatóság a cég Éva vermut termékcsaládjának árubesorolásáról azt állapította meg, hogy az helytelen, és emiatt a cég jóval kevesebb jövedéki adót fizetett be, mint amennyit kellett volna.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 23-án megjelent 2019/34. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

Címkék: 30 év 30 történet, parlamenti vizsgálóbizottság, Zwack Inucum


HIRDETÉS
Távozik az Index főszerkesztője

Távozik az Index főszerkesztője

Az Indamedia visszavásárolja a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a hírportál részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

A vádirat szerint a vadász több ponton is megszegte a vadászatra vonatkozó szabályokat, így többek között azt, amely szerint csak akkor szabad lövést leadni, ha a vadász a vadat kétséget kizáróan felismerte és a lövéssel mások életét, testi épségét nem veszélyezteti.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest