Havi bruttó 40 000 forintos emelést követelnek a győri cégnél az infláció ellensúlyozására

Havi bruttó 40 000 forintos emelést követelnek a győri cégnél az infláció ellensúlyozására

Fotó: Unsplash/Andre Taissin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sztrájkbizottság alakult a győri telephelyű WKW Hungária Kft.-nél június 1-jén  – közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség kedden. A közlemény szerint a német autóipari beszállító cég az év folyamán, április 1-jei időponttal egyoldalú béremelést hajtott végre, amely összeg az ott dolgozók nagy többségénél meg sem közelítette az infláció mértékét.

A helyi Vasas alapszervezet tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy a reálbérek értéke ne csökkenjen, ez azonban a munkáltató elzárkózó magatartása miatt nem vezetett eredményre. A dolgozók most mindenkinek, egységesen bruttó 40 000 forintos emelést követelnek január 1-jéig visszamenőleg, követelésük komolyságát pedig sztrájkbizottság megalakításával támasztották alá. A Vasas Szakszervezeti Szövetség bízik a bérek tárgyalásos úton történő rendezésében, de nem riadnak vissza a nyomásgyakorlástól sem – ígérték.