Hogyan lesznek a csoportokból csapatok? (x)

Hogyan lesznek a csoportokból csapatok? (x)

A legtöbb munkahelyen olyan feladatokkal szembesülnek a dolgozók, amelyek az adott osztályon belül is már, de akár azon kívül is, tehát az osztályok közötti összehangolt munkára késztetik a csoporttagokat. Egy jól működő csoportban, ahol jó a hangulat, közös az érdek, hamar kialakulhat az a csoportkohézió, amely segíti a gyorsabb és hatékonyabb munkát.

De sajnos a legtöbb esetben ennek az ellenkezője igaz, és a legtöbb csoportban nincs egység. Egyrészt hiányzik az összetartó erő, a jó vezető, a közös motiváció, illetve előfordulhat, hogy vannak olyan tagok, amelyek a csoportot a szétesés irányába tolják.

Mire jó a csoportdinamika tréning?

Azért, hogy a vezető idejében felismerje a csoport más irányú elmozdulásait, időben szükséges beavatkozni és megtenni a megfelelő lépéseket, hogy megállítsuk a negatív folyamatokat, amely, ha így marad, akkor idővel kihat a cég eredményességére is. A Training360 Oktatóközpont csoportdinamika tréningje minden szempontból átstrukturálhatja a már meglévő folyamatokat azokon a pontokon, ahol módosításra szorulnak.

A tréning cég sok éve számos professzionális szakemberrel tanítja azokat a gyakorlati praktikákat, amelyeket akár vezetőként, akár csoporttagként érdemes elsajátítani. A munkahelyi csoportok nem lesznek egyből csapatok. Sőt, előfordulhat, hogy segítség nélkül sosem válnak azzá. Kitüntetett szereppel bír a vezető, akinek észre kell vennie, ha valami nem működik megfelelően, hiszen ez akár a cég eredményeire is hatással lehet.

Miről lehet tanulni egy csoportdinamika tréningen?

A tréning ismerteti a csoport és csapat működésének eltérő szempontjait, külön témakörben tanítja azokat a vezetői képességeket, amelyekkel rendelkezni kell, hogy az adott vezető időben észrevegye a cégen belüli elhajlásokat, és be tudjon avatkozni.

Konfliktusok minden munkahelyen, ahogy a magánéletben is rendszeresen adódnak. Az ügyes vezető ezt is megtanulja kezelni, illetve rávezeti a csoporttagokat, hogy akár a segítsége nélkül is meg tudják oldani azokat. A tréning hatékony konfliktuskezelési stratégiákat mutat be, amelynek végcélja az együttműködés létrejötte a csoportokon belül.

Az egyén megjelenése a csoportban, majd a csapatban

Nagyon fontos az egyéni motiváció. Hiszen, ha egy dolgozó nem érzi hasznosnak, nem érzi jól magát egy munkahelyen, az kihatással van a saját és a kollégái munkájára is. A csoporttagoknak tudatosítani kell a munkahelyen betöltött szerepeiket, fel kell ismerni az erősségeiket, és annak megfelelően képesnek kell lenni az összehangolt munkára. A tréning ebbe az irányba viszi a résztvevőket, és a kétnapos kurzus végére elérjük azt, hogy szinergiában legyenek képesek majd működni a munkahelyükön.

A Training360 Oktatóközpont számtalan tréninggel segíti a cégeket, nagyságtól és tevékenységi területtől függetlenül. Felkészült szakmai gárda, több évtizedes oktatói tapasztalat biztosítja, hogy a tréningek elteltével azt érezze az ember, megérte eljönni. További részletes információk a honlapon olvashatók.